PLANUL NATIONAL de CERCETARE si INOVARE   PN II

CATEDRA DE FIZICA II A FACULTATII DE STIINTE APLICATE, UNIVERSITATEA «  POLITEHNICA» BUCURESTI

NOI SISTEME NANOCOMPOZITE CU CRISTALE LICHIDE. STUDIUL PROPRIETATILOR TERMOFIZICE SI AL RASPUNSULUI OPTIC IN CAMP ELECTRIC SI MAGNETIC

   Acest proiect de cercetare exploratorie propune dobandirea de cunostiinte avansate, prin investigarea unor fenomene de organizare a sistemelor disperse folosind cristale lichide si proprietatile lor electro-optice . Astfel se urmareste:

   -sa se obtina noi sisteme disperse  cu cristale lichide cu particule solide anorganice si organice din polimeri functionalizati sau polimeri modificati cu particule magnetice.          Se vor dezvolta metode optime de preparare, care sa asigure stabilitatea sistemelor respective si reproductibilitatea prepararii.

   -sa se studieze proprietatile specifice: tranzitii de faza, dinamica stratului de suprafata a sistemului, influenta tratamentului suprafetelor celulei asupra ordonarii particulelor, fenomene de ordonare a particulelor disperse in absenta si in prezenta campurilor externe, raspunsul optic al sistemelor in campuri electrice sau magnetice, efecte de memorie.

    Proiectul este interdisciplinar si multidisciplinar si are relevanta deosebita pentru activitatea de formare profesionala a tinerilor cercetatori si pentru activitatea de cercetare stiintifica.

UPBFSA